Vhodná starostlivosť o citlivú detskú pokožku? Jedine tá najjemnejšia!

PM
Tím Profimed
čítanie na 3 min
Zdieľať na
Detská pokožka sa vyvíja v priebehu prvých troch rokov života. Počas tohto obdobia sa jej jednotlivé vrstvy premieňajú a zďaleka neposkytujú takú ochranu ako u dospelých. Pretože detská pokožka je tenšia a zloženie ochrannej hydrolipidovej vrstvy je iné, môže ľahšie vysychať a trpieť na ekzémy a iné kožné ochorenia. Preto je nutné starať sa o ňu vhodnými detskými kozmetickými produktmi a dodávať jej potrebné vitamíny a minerály, aby sme zamedzili strate hydratácie a elasticity a obmedzili príčiny vzniku dermatitídy a podráždenia.

Nevyhnutnou činnosťou na udržanie krásnej a zdravej pokožky dieťaťa je kúpeľ. Podľa odborníkov by sa bábätko malo kúpať dvakrát až trikrát do týždňa, v individuálnych prípadoch aj každý deň. Kúpeľ slúži nielen na odstránenie nečistôt, ale tiež by sa mal stať akýmsi rituálom pred spaním. Je to príjemná zábava pre bábätká a rodičov, ktorá navyše posilňuje ich vzájomné puto. Výhodou je tiež to, že bábätko sa príjemne unaví a upokojí pred spánkom.

Ideálne je pripraviť si všetko vopred a predísť tak zbytočnému plaču zo strany bábätka a nervozity zo strany rodičov. V miestnosti by malo byť príjemné teplo a nie príliš ostré svetlo. Po ruke majte vždy mäkkú, ideálne aj nahriatu osušku, do ktorej bábätko po kúpeli zababušíte. Teplota vody by sa mala pohybovať medzi 36 - 37 °C a vaničku je vhodné naplniť len do polovice. Do kúpeľa môžete pridať tiež pár kvapiek ošetrujúceho šampónu (ideálna je kombinácia umývacieho gélu a šampónu v jednom), aby bolo kúpanie jednoduchšie.

100% prírodný Gél do kúpeľa a šampón Vivaiodays s mydlicou je ultra jemný a viacúčelový organický gél určený na umývanie citlivej detskej pokožky aj ako šetrná starostlivosť o jemné vlásky. Je oftalmologicky testovaný, takže každé kúpanie sa zaobíde bez slzičiek.

 

Tonikum z ružovej pelargónie s 98% obsahom prírodných zložiek bolo navrhnuté tak, aby šetrne vyčistilo, zjemnilo a upokojilo aj tú najjemnejšiu pokožku. Vivaiodays Čistiaca voda s ružovou pelargóniou jemne, ale zároveň veľmi účinne, pomáha tlmiť zápalové procesy, upokojuje a harmonizuje podráždenú pokožku

 

Po kúpaní prichádza chvíľa, ktorú bábätká (a aj mamičky) milujú. Po zabalení do hebkej osušky je potrebné celé telíčko dôkladne osušiť jemnými dotykmi. Vysušte všetky záhyby a priehlbinky. Po osušení prichádza ideálna chvíľa na masáž, ktorá je bábätkám veľmi príjemná. Môžete použiť malé množstvo olejčeka alebo telového mlieka. Pár kvapiek najprv zahrejte v dlaniach a až potom jemne vmasírujte do pokožky bábätka. Celý tento malý rituál je príjemná chvíľa plná nežných dotykov a starostlivosti s prínosom pre citlivú detskú pokožku, a predovšetkým upevňujúce puto medzi rodičom a dieťaťom.



Výživné pleťové a telové mlieko s marhuľovým olejom Vivaiodays je jemným balzamom pre pokožku dieťaťa. Organický olej z marhuľových jadier z Indie pomáha udržiavať pokožku prirodzene hydratovanú, pôsobí protizápalovo a vyrovnáva drobné chronické reakcie citlivej pokožky, ako je napríklad ekzém.


Vivaiodays Ochranný balzam s olivovým olejom sa prirodzene a účinne stará o pokožku, chráni ju pred dermatitídou a ďalšími zápalovými procesmi. Obsahuje organické oleje z mandlí a slnečnicových semien. Vďaka svojim jedinečným vlastnostiam je vhodný nielen pre deti, ale aj pre ich mamičky - je to skrátka balzam pre všetkých!

 

Každá mamička si želá pre svoje bábätko len to najlepšie. Stará sa o to, aby nebolo hladné, aby pokojne spalo a bolo teplo oblečené. Ale často zabúda na ten najväčší orgán jeho tela – kožu, ktorá vstrebáva väčšinu látok, ktoré s ňou prídu do kontaktu. Je teda nevyhnutné používať len tie najčistejšie a najšetrnejšie prostriedky. Prírodná certifikovaná kozmetika Vivaiodays môže byť jedným z prvých produktov, s ktorými sa vaše bábätko stretne. Je dermatologicky testovaná na citlivej pokožke a obsahuje minimálne 99,55 % prírodných zložiek. Bude sa jemne starať o pokožku bábätka ako materské pohladenie.

Produkty

Na sklade > 5 ks
Ihneď v

Potrebujete poradiť?

Napíšte našim odborníkom
MUDr. Alena Krugová
odborná konzultácia dentálnej starostlivosti
Dostupnosť v predajniach
Kliknutím na predajňu zistíte adresu a otváraciu dobu
Adresa
Telefón
Email
Google Maps Detail predajne