Elektrická zubná kefka oslavuje 60 rokov

PM
Tím Profimed
čítanie na 3 min
Zdieľať na
Už pred 60 rokmi bola vo Švajčiarsku zostrojená prvá elektrická zubná kefka Broxodent. Stojí za zmienku, že základná technológia použitá už v roku 1954 pretrváva u niektorých rotačných zubných kefiek dodnes bez výraznejších zmien. Skúsenosti však ukazujú, že práve rotačné elektrické zubné kefky nie sú k našim ďasnám zrovna najšetrnejšie.

Pre menej skúsených je potrebné zdôrazniť, že medzi súčasnými elektrickými zubnými kefkami aj dnes existujú priepastné rozdiely ako v aplikovaných technológiách, tak aj v dosahovanej účinnosti. Ako sme sa už zmienili, niektoré elektrické zubné kefky nie sú dostatočne účinné a šetrné.

Najšetrnejšiu technológiu v súčasnosti ponúka Philips Sonicare. Sonická technológia bola vyvinutá už pred vyše 20 rokmi a na vtedajšiu dobu to bol naozaj špičkový a inovatívne technologický prielom medzi elektrickými zubnými kefkami. Sonická technológia vtedy doslova predbehla dobu vďaka unikátnej kombinácii kmitania vlákien s frekvenciou 250 Hz v presne definovanom rozsahu. Od prvého modelu došlo samozrejme k mnohým zmenám a inováciám nielen v technológii a ergonómii samotnej kefky, ale aj v kvalite, rozmiestnení a zastrihnutí vlákien hlavice kefky. Spoločnosť Philips stavila na integráciu vedeckých poznatkov spolu s porozumením súčasných trendov a požiadaviek starostlivosti o orálne zdravie ako zo strany lekárov, tak aj svojich klientov. A oplatilo sa. Dnešné výsledky a preukázateľná účinnosť technológie Sonicare sa opiera o viac ako 175 rôznych štúdií a výskumov, ktoré sa vykonali na viac ako 50 univerzitách na celom svete. Zubné kefky Sonicare sú nielen vysokoefektívne, ale aj šetrné.

Sonická kefka Philips Sonicare dosahuje frekvenciu 31 000 kmitov za minútu, kedy sa hlavica kefky pohybuje v presne definovanom rozsahu nahor a nadol, čo je zárukou vysokého výkonu a účinnosti. Vlákna jemným stieravým pohybom odstraňujú zubný plak z povrchu zubov a zároveň v ústach vzniká takzvané dynamické prúdenie tekutiny, ktoré poškodzuje baktérie zubného plaku aj mimo dosahu vlákien. Sonická zubná kefka za 2 minúty zotrie zuby toľkokrát čo manuálna zubná kefka za jeden mesiac. Vďaka tomu odstraňuje až 6-krát viac zubného povlaku než manuálna zubná kefka, čo potvrdzujú mnohé klinické štúdie. Sonické kefky Philips tiež dobre odstraňujú pigmentácie a zafarbenia od čaju, kávy a tabaku. Najnovšie modely sonických zubných kefiek Sonicare sú preto nielen zárukou orálneho zdravia, ale spĺňajú aj tie najvyššie požiadavky zákazníkov na rozsah starostlivostia estetiku. Okrem základných čistiacich programov si môžete zvoliť program pre citlivé zuby, belšie zuby alebo masáž ďasien.

Philips Sonicare DiamondClean Black

Treba však pripomenúť, že k zubnej kefke patrí aj vhodná zubná pasta. Niekto má citlivé zuby, niekto kazivé, iný zase citlivé ďasná alebo trpí na afty. Aj výber naozaj šetrnej bieliacej pasty je veľmi dôležitý. Odporúčame preto konzultovať výber sonickej zubnej kefky s vaším zubným lekárom, dentálnym hygienikom či s odborne vyškoleným poradcom v predajniach Profimed, kde si môžete sonické kefky prezrieť, predvedieme vám ich funkcie vrátane inštruktáže správnej techniky čistenia.

 

Váš PROFIMED

Potrebujete poradiť?

Napíšte našim odborníkom
MUDr. Alena Krugová
odborná konzultácia dentálnej starostlivosti
Dostupnosť v predajniach
Kliknutím na predajňu zistíte adresu a otváraciu dobu
Adresa
Telefón
Email
Google Maps Detail predajne