Batériové sonické kefky Bob a Bobek

PM
Tím Profimed
čítanie na 2 min
Zdieľať na
Batériové sonické kefky pre najmenších sú pomôckou, ktorá sa s podporou zubných lekárov čoraz viac presadzuje. Efektívne čistenie prvých zúbkov je podmienené pozitívnou motiváciou dieťaťa.

Mliečne zuby sa pritom objavujú už od šiestich mesiacov - a práve u nich je nevyhnutné so starostlivosťou začať. Čakanie na „neskôr“ (viac zúbkov, spolupráca dieťaťa…) ohrozuje zdravie zubov. V takom nízkom veku sa preto kľúčovými faktormi úspešnej starostlivosti o zuby stávajú pozitívne motivácie (zaujatie dieťa) a čas, za ktorý čistenie vykonáme. Práve preto boli vyvinuté sonické kefky na prvé zúbky. Vlákna hlavice kefky kmitajú smerom, ktorý sa zhoduje s odporúčaným smerovaním čistenia pri manuálnej kefke. Počet kmitov vlákien za minútu sa však počíta v tisícoch a takú frekvenciu rúk nedosiahneme. Čistenie sonickou kefkou je preto v kratšom čase prevedené kvalitnejšie. Už týmto nám kmit vlákien napomáha. K nemu sa pridáva ďalší benefit sonickej kefky, ktorou je dynamický prúd. Ten vzniká v tekutine, v ktorej kmit vlákien produkuje sonické vlnenie. Tekutinou sú v prípade úst samozrejme sliny alebo voda. Molekuly vody pohybujúce sa smerom od hlavice kefky napomáhajú ďalšiemu odstraňovaniu zubného plaku. Tento spôsob starostlivosti je šetrný a bezpečný.

Odporúčané kefky BOB a BOBEK naštartovali vlnu popularity, a tým aj edukácia v starostlivosti o mliečne zúbky. Kefky propagované populárnymi kreslenými hrdinami sú milé a zábavné. Telo kefky je vytvorené tak, aby sa pohodlne a isto držalo nielen rodičovi, ale aj dieťaťu. Hlavica kefky je transparentná a svieti. Tento na prvý pohľad opäť zábavný prvok, ktorý dieťa zaujme, pomáha rodičom v dobrej orientácii v detskej pusinke. S pomocou malej pracovnej hlavice a kmitajúcich mäkkých vlákien s istotou ošetrí celú plochu prvých zúbkov. Z čistenia sa darí robiť hravý proces, ktorý dieťa pozitívne prijíma, a ktorý sa postupne mení na potrebnú rutinu. Pre svoj nápad aj technické riešenie sú tak sonické detské batériové kefky BOB a BOBEK skvelým začiatkom správnej a úspešnej starostlivosti o zuby.

Produkty

Potrebujete poradiť?

Napíšte našim odborníkom
MUDr. Alena Krugová
odborná konzultácia dentálnej starostlivosti
Dostupnosť v predajniach
Kliknutím na predajňu zistíte adresu a otváraciu dobu
Adresa
Telefón
Email
Google Maps Detail predajne