SVETOVÝ DEŇ ÚSTNEHO ZDRAVIA

PM
Tím Profimed
čítanie na 2 min
Zdieľať na
Svetový deň ústneho zdravia si každoročne pripomíname 20. marca. Jeho cieľom je upozorniť na význam zdravých úst a celosvetovo zlepšiť povedomie o zásadnej úlohe správnej ústnej hygieny pri prevencii ochorení zubov a ďasien v každom veku. Túto osvetovú udalosť od roku 2008 organizuje Svetová dentálna federácia (FDI) a národné dentálne asociácie v spolupráci s partnermi. K udalosti sa tak už pravidelne pripája aj Profimed, ktorý sa o edukáciu správnej starostlivosti o zuby a pozitívnu motiváciu v odbore stará už 25 rokov.

Za niekoľko posledných dekád sa v starostlivosti o zuby odohral nesmierny pokrok. Vývoj produktov aj pomôcok podporený novými technológiami bol od deväťdesiatych rokov doslova skokový. Razantne pokročilo aj vybavenie zubných ordinácií, ktoré posunulo kvalitu diagnostiky aj ošetrenie míľovými krokmi. Významnú úlohu v zdraví i estetike zubov zohralo aj otváranie škôl pre dentálnych hygienikov a stále väčšiu dosiahnuteľnosť tejto starostlivosti. Z nášho pohľadu je kľúčovým pozitívnym faktorom dôraz na čistenie medzizubných priestorov spolu s vývojom a dostupnosťou medzizubných kefiek a nití. A ďalej špecializácia zubnej kozmetiky. Najdôležitejšia je však pozitívna motivácia ľudí žiť kvalitnejší, a teda zdravší život. Každá príležitosť, ktorá pripomenie význam správnej starostlivosti o zuby a súčasne aktualizuje naše poznanie o nové informácie a možnosti, je preto rozhodne dôležitá.

Na Slovensku sa ročne predajú desiatky miliónov zubných kefiek. To číslo by sa mohlo zdať  obrovské, ale z pohľadu odborníka stále nie je uspokojivé. Ak vezmeme do úvahy fakt, že zubnú kefku je potrebné vymeniť minimálne raz za tri mesiace a v opodstatnených prípadoch aj skôr (choroba, viditeľné opotrebovanie, ktoré sa týka najmä veľmi mäkkých kefiek), dosiahnutý predaj by mal byť viac ako dvojnásobný. Z pohľadu celej spoločnosti je teda stále na čom pracovať. Pre rok 2022 pripravil Profimed v rámci Svetového dňa ústneho zdravia dvojtýždňový program, ktorý je zameraný na podporu precízneho čistenia zubov v medzizubných priestoroch a na náročnú starostlivosť o strojčeky aj implantáty. V období od 14. marca do 27. marca poskytuje zľavu 20 % na všetok sortiment profesionálnych pomôcok značky TePe, ktoré patria v riešení tejto problematiky k najlepším na svete.

Potrebujete poradiť?

Napíšte našim odborníkom
MUDr. Alena Krugová
odborná konzultácia dentálnej starostlivosti
Dostupnosť v predajniach
Kliknutím na predajňu zistíte adresu a otváraciu dobu
Adresa
Telefón
Email
Google Maps Detail predajne