Sonická zubná kefka, alebo ústna sprcha? Oboje!

PM
Tím Profimed
čítanie na 2 min
Zdieľať na
Americká značka Waterpik ako prvá na svete uviedla na trh prepojenie elektrickej (v tomto prípade sonickej) zubnej kefky a ústnej sprchy v jedinom prístroji. A hoci je Waterpik najrešpektovanejším a tiež najstarším výrobcom ústnych spŕch na svete, v tomto prípade im nešlo vytvoriť ešte dokonalejšie ústne sprchy. Aj keď prístroj dokonca pri letmom pohľade vyzerá ako sprcha, je to sonická kefka. Tímu vo Waterpik išlo predovšetkým o ďalší krok v zdokonalení starostlivosti o zuby. O nový pohľad s využitím doterajších skúseností. Čistenie zubnou kefkou, masáž ďasien a vypláchnutie medzizubných priestorov spojili do jediného úkonu. Navyše vznikla možnosť nahradiť zubnú pastu ústnou vodou. Predstavujeme vám Waterpik Sonic Fusion.

Táto novinka je určená pre veľmi široké spektrum zákazníkov. Vďaka vysoko efektívnemu odstraňovaniu zubného plaku je skvelou prevenciou aj riešením špecifických požiadaviek nositeľov strojčeka, implantátov, koruniek, mostíkov alebo porcelánových faziet. Prístroj môžete využívať "len" ako sonickú zubnú kefku. Kefku odpojíte od základne s hadičkou pre prívod vody. Uložíte ju do puzdra, ktoré je súčasťou výbavy a môžete cestovať. Perfektné čistenie zubov zaistí 30 tisíc kmitov vlákien za jednu minútu (teda 60 tisíc pohybov sem a tam). Prevratnou inováciou je však spojenie sonického čistenia s tenkým pulzujúcim prúdom vody. Ten je vyvedený zo stredu patentovanej hlavice a má regulovateľný tlak (10-100 PSI). Počas čistenia kefkou tak súčasne z hlavice tryská prúd vody, ktorá vykonáva prácu kefky na ploche zuba efektívnejšie, a navyše vstupuje do medzizubných priestorov. Ak sa chcete sústrediť len na čistiace schopnosti prúdu vody, napríklad ak potrebujete čistiť v línii ďasien a pod ďasnami, pohyb vlákien sa dá úplne vypnúť a vykonať čistenie prislúchajúce práci ústnej sprchy. Štúdie preukázali, že Sonic Fusion odstráni pri jednom čistení o 50 % viac zubného plaku, než sa zvyčajne podarí vyčistiť pomocou zubnej kefky a následne niťou. Pritom ide o úplne šetrnú starostlivosť.

Pre komfortné použitie vždy odporúčame dávať do prístroja vlažnú až teplú vodu. V prípade čistenia parodontálnych vačkov sa musí nastaviť najnižší stupeň tlaku. Kefku (rovnako ako manuálnu) možno používať bez zubnej pasty. Ak čistíme bez prúdu vody, používame zubnú pastu s nízkou abrazivitou. Pri aktivácii prúdu vody sa zubná pasta na čistenie nehodí, jej účinné látky však nahradí roztok s ústnou vodou. To je najdôležitejšie predovšetkým pri riešení zápalov ďasien.

Po prvých testoch prístroja v našom tíme môžeme potvrdiť platnosť sloganu, ktorý Waterpik s nadsádzkou doplnil k prezentáciám prístroja. Varovanie výrobcu: tento prístroj je silne návykový! 🙂

Produkty

Potrebujete poradiť?

Napíšte našim odborníkom
MUDr. Alena Krugová
odborná konzultácia dentálnej starostlivosti
Dostupnosť v predajniach
Kliknutím na predajňu zistíte adresu a otváraciu dobu
Adresa
Telefón
Email
Google Maps Detail predajne