PAP

PM
Tím Profimed
čítanie na 2 min
Zdieľať na
PAP – ftalimidoperoxykapronová kyselina je na špici technológie bielenia zubov pomocou oxidačného procesu.

PAP je pri izbovej teplote biely kryštalický prášok bez zápachu. Je mierne rozpustný vo vode a je to silné oxidačné činidlo. Je dokázané, že bieli zuby rovnako efektívne ako tradičné prísady, navyše s bonusom, ktorý nespôsobuje poškodenie skloviny a demineralizáciu zubov, ktoré sú súčasťou tradičných bieliacich prísad, ako je napríklad samotný peroxid vodíka, ktorý je známy pre svoju účinnosť, ale dochádza k mikro zmäkčeniu zubnej skloviny.

Bielenie zubov prostredníctvom PAP je bezpečný a účinný spôsob ako vybieliť zuby bez toho, aby došlo k poškodeniu, ku ktorému niekedy dochádza pri použití peroxidových produktov.

Čo je bielenie zubov PAP? 

PAP, skratka pre kyselinu ftalimidoperoxykapronovú, je hlavnou bieliacou zložkou v moderných bieliacich produktoch vrátane bieliacich pásikov, pier a ústnych vôd.

Ide o neperoxidové bieliace činidlo, u ktorého bolo klinicky dokázané, že je pri bielení zubov rovnako účinné ako peroxid vodíka.

PAP nemá také široké použitie ako peroxidy, pretože ide o relatívne nový koncept, ktorý je však bezpečný a účinný.

Ako funguje bielenie zubov technológiou PAP? 

Hoci je PAP alternatívnou zložkou k peroxidu vodíka určeného na bielenie zubov, funguje takmer rovnako s niekoľkými kľúčovými rozdielmi. Skôr než si vysvetlíme, ako PAP bieli zuby, začnime tým, ako funguje bielenie zubov.

Existujú dva typy bielenia: mechanické a chemické. Mechanické bielenie je odstránenie škvŕn na povrchu zubov zubnou kefkou a pastou a chemické bielenie bieli zuby nielen na povrchu, ale odstraňuje škvrny aj medzi kryštálmi zubnej skloviny.

Pri chemickom bielení zubov sa používajú 3 zlúčeniny:

  • Peroxid vodíka
  • Karbamid peroxid
  • Kyselina ftalimidoperoxykapronová (PAP) 

Každá z týchto zložiek bieli zuby prostredníctvom oxidácie škvŕn a zosvetľuje celkovú farbu zubov. Fungujú tak, že prenikajú cez kryštály skloviny, kde menia a rozkladajú farebné molekuly. Čím je molekula menšia, tým je farba svetlejšia.

Rozdiel medzi týmito bieliacimi zložkami je v tom, že keď peroxidy začnú pôsobiť, uvoľňujú voľné radikály, ktoré môžu byť škodlivé. Na rozdiel od PAP, ktorá neuvoľňuje voľné radikály pri oxidácii škvŕn, a preto je pre vás bezpečnejšia pri bielení zubov. 

 

Produkty

V predajniach
Ihneď v

Potrebujete poradiť?

Napíšte našim odborníkom
MUDr. Alena Krugová
odborná konzultácia dentálnej starostlivosti
Dostupnosť v predajniach
Kliknutím na predajňu zistíte adresu a otváraciu dobu
Adresa
Telefón
Email
Google Maps Detail predajne