Made in Russia

PM
Tím Profimed
čítanie na 2 min
Zdieľať na
V súvislosti s alarmujúcimi udalosťami posledných dní, v ktorých sa medzinárodné spoločenstvo stavia na pomoc ľuďom napadnutej Ukrajiny, sme sa v rámci našej pravidelnej nedeľnej edukácie rozhodli zdieľať informáciu, ktorú považujeme za potrebnú pri formovaní postoja k Ruskej federácii.

Pripájame sa k stanovisku európskych krajín, že hoci nectíme princíp kolektívnej viny, je potrebné na Rusko v tejto fáze vytvoriť ekonomický tlak v najvyššej možnej miere. Tým z vás, ktorí sa preto chcú vyhnúť nákupu tovaru ruských spoločností oznamujeme, že takou je aj značka SPLAT, ktorá sa ponúka i u nás. Táto značka sa nijako zvlášť nápadne  nehlási ku krajine svojho pôvodu a na weboch pre CZ a SK klientelu ju dokonca označuje za "medzinárodnú spoločnosť so sídlom v lotyšskej Rige". Ako si však možno overiť z ďalších zdrojov, reálne ide o významnú ruskú rodinnú spoločnosť, ktorá sídli v Moskve a produkuje v Rusku. 

Pôvod značky je pre Profimed dávno známy. Na kvalitu produktov nechceme útočiť. V našom sortimente sa nenachádza, pretože využíva diskutabilnú technológiu, akou je aktívne uhlie, a tiež s ohľadom na fakt, že inak nejde o vysoko špecializované produkty.
Doteraz sme považovali dôvody, pre ktoré Profimed značku SPLAT neponúka vo svojom sortimente, za úplne interné a výhradne obchodno-koncepčné rozhodnutie, ktoré nebolo potrebné zverejňovať. Aktuálna situácia nám však dáva pádny dôvod Vás o tom informovať pre prípad, že je pre Vás táto skutočnosť dôležitá.

Veríme, že na riešenie konfliktu sa rýchlo nájde mierová cesta. V tejto chvíli pevne stojíme za ľudom Ukrajiny.

Potrebujete poradiť?

Napíšte našim odborníkom
MUDr. Alena Krugová
odborná konzultácia dentálnej starostlivosti
Dostupnosť v predajniach
Kliknutím na predajňu zistíte adresu a otváraciu dobu
Adresa
Telefón
Email
Google Maps Detail predajne