Drevo ako materiál na výrobu zubnej kefky?

PM
Tím Profimed
čítanie na 2 min
Zdieľať na
Estetické a ekologické. Zubné kefky, u ktorých je tradičný plast nahradený drevom, sú na scéne už niekoľko rokov. Nepochybne robia radosť tým, ktorí preferujú prírodný materiál a pohľad naň. Navyše, výrobcovia takýchto kefiek vždy patrili do skupiny značiek, ktoré milujú dizajn, a preto výsledné prevedenie bolo naozaj veľmi vydarené a balenie pôsobilo sexi. A práve tých pár rokov predajných skúseností nám dnes už dáva možnosť – popri jednoznačnej chvále vzhľadu – zhodnotiť tento produkt v širšom kontexte. Kam sme teda dospeli dnes?

Ekológia a udržateľnosť. Slová, ktoré sa až príliš často používajú. Väčšina z nás však chápe, že ide o dôležité témy – a obmedzenie produkcie plastov spolu s hľadaním obnoviteľných zdrojov sa kozmetického priemyslu zásadne týka. Zubná kefka, ktorá nebude vyrobená z tradičného plastu, je cestou budúcnosti. Drevo je jedným z možných riešení. Najväčší svetoví producenti túto cestu sotva môžu zvoliť, ale menší špecialisti si s materiálom, ako je bambus alebo kvalitné, avšak „odpadové“ drevo, ktoré vzniká v stavebnom či nábytkárskom priemysle alebo pri údržbe kultúrnej krajiny, výborne vystačia. Na trh sa vďaka tomu dostali kefky zo smreka, buka a najčastejšie práve z bambusu. Menším kúskom dreva dali nový a skvelý zmysel. Napriek tomu tento materiál narazil na svoje limity, ktoré mnohí predvídali. Drevo sa ukázalo ako výborne použiteľný materiál na rukoväť. Pri kefkových hlaviciach sa podľa našej mienky neosvedčilo. V Profimede sme sa s úprimnou snahou snažili opakovane zalistovať drevené kefky, aby sme otvorili cestu rozvoja alternatívnej produkcii a išli v ústrety požiadavkám časti zákazníkov. Avšak s ohľadom na konštrukciu kefkových hlavíc aj vlastnosti materiálu sme neboli spokojní. Drevo neumožňuje natoľko spoľahlivú fixáciu zväzkov kefkových vlákien ako plast. Ako materiál po intenzívnom kontakte s vodou predsa len pracuje, a vypadávanie vlákien bolo preto u týchto produktov častejšie, než by sme si želali a než by sme ako užívatelia akceptovali. Náročná hygiena a občas aj vnímanie chuti materiálu v ústach nás nakoniec vždy doviedli k rozhodnutiu v predaji nepokračovať, hoci nám bol produkt blízky.

Preto sme (a určite nie sami) s nadšením uvítali novinku TePe. Snaha škandinávskych značiek využiť žiadané drevo ako výrobný materiál našla riešenie. Novinka, ktorú TePe predstavuje v medzinárodnej premiére, okamžite vzbudila záujem a jej predaj stále veľmi dynamicky rastie. Špičkový švédsky výrobca vo svojej novinke Choice spojil dve hlavné skúsenosti. Využitie dreva je cestou, nesmie však ísť o hlavicu. Spojenie oboch požiadaviek do jediného produktu zabezpečuje jednoduchý závit. TePe Choice sa ponúka s rukoväťou z perfektne povrchovo upraveného škandinávskeho buka a s hlavicou z ekologického plastu, ktoré sú v balení hneď tri. Redukcia použitého plastu je tak viac ako polovičná a domov sa zákazníkom dostáva krásna, hygienická a spoľahlivá zubná kefka, ktorú si priali. Poďme spolu s TePe myslieť na zajtrajšok už dnes.

Produkty

Potrebujete poradiť?

Napíšte našim odborníkom
MUDr. Alena Krugová
odborná konzultácia dentálnej starostlivosti
Dostupnosť v predajniach
Kliknutím na predajňu zistíte adresu a otváraciu dobu
Adresa
Telefón
Email
Google Maps Detail predajne