Ako sa starať o farbené blond vlasy

PM
Tím Profimed
čítanie na 3 min
Zdieľať na
Odkedy sa Profimed stará o blond vlasy? S radosťou už pätnásť rokov. Akokoľvek sú perfektné zuby našim základom, vždy sme vedeli, že klienti ocenia ešte viac. Londýnsku značku Lee Stafford sme objavili na jej vzostupe. Zakladateľ, slávny britský kaderník, vybral pre logo obrázok svojho psieho menovca a stanovil si hlavný cieľ priniesť do domácej starostlivosti o vlasy kvalitu známu zo salónov. Značka nikdy nevyrábala farby na vlasy. Túto úlohu prenecháva kaderníkom. Jej zameraním je dokonalý styling a potom starostlivosť, ktorá na vzhľad vlasov vytvorený v salóne priamo nadväzuje. Starostlivosť COLOUR LOVE bola jedným z jej štartových bestsellerov. Na jej zloženie nadväzujú všetky ďalšie línie vytvorené pre dokonalý vzhľad farbených vlasov. Samozrejme tiež aktuálne kolekcie Blondes. Keď k nám dorazila prezentácia inovácií, zalapali sme po dychu nad jej rozsahom. Potom sme sa však upokojili. Starostlivosť o blond vlasy je náročná a viac znamená viac. Je však potrebné vedieť ako a prečo. Ideme na to 🙂

Vo všeobecnosti platí, že farbené blond vlasy vyžadujú intenzívnu starostlivosť v zmysle výživy a hydratácie. Ďalej si zaslúžia čo najviac oddialiť proces vymývania farby a v neposlednom rade sa musí rátať s tým, že vlasy časom získajú menej lichotivé odtiene. Jediným produktom to nedocielime. Za najlepšími výsledkami stojí (celkom početná) kombinácia.

NEVYHNUTNOSŤ VÝŽIVY

Časté umývanie vlasov je nepriateľom farby. Vysoko vyživujúci šampón je naopak priateľom. Pre každý typ blond vlasov tak potrebujete jeden šampón, ktorý sa intenzívne stará o ich kvalitu. Bez špeciálneho čistiaceho efektu, šetriaci vymývanie farby a bez korekčného pigmentu. Takýto šampón potom môžete používať často. Nepoužívajte príliš horúcu a umývanie vykonávajte len nevyhnutne dlhú dobu. Nevyhnutná a odporúčaná je aj starostlivosť kondicionérom, ktorý vlas uzavrie. Pamätajte však, že znamená ďalšiu vodu na vlasy, a preto ho striedajte s bezoplachovým  kondicionérom. Raz týždenne treba vlasom dopriať intenzívnu ošetrujúcu masku.

KOREKCIA ODTIEŇA

Postupom času sa takmer nevyhnutne objavia nepopulárne žlté odtiene. Proti tomuto efektu sa však dá úspešne zasiahnuť starostlivosťou s obsahom farebných pigmentov. Opäť ide o šampón, kondicionér alebo masku. Nezabúdajte, že nie sú určené na každodenné alebo časté použitie. Farebná korekcia, ktorá sa frekventovane používa, by mohla vlasy zafarbiť a akokoľvek by sa neskôr vymyla, ak neplánujete mať vlasy fialové, korekciu používajte s rozvahou. Zvyčajne raz týždenne. Lee Stafford nadviazal na dlhoročný vývoj a skúsenosti, a preto posledná inovácia línia Blondes pracuje s dvoma typmi korekčných farebných produktov. Fialové pigmenty radu PURPLE sú známejšie a fungujú ako náprava nechcených žltých odtieňov. Modré pigmenty línie Ice sú určené pre veľmi svetlé a chladné odtiene blond vlasov a uchovajú im ich dokonalý vzhľad. Tento rad navyše obsahuje korekčný bezoplachový kondicionér v spreji. Sčítané a podčiarknuté, cesta k dokonalým blond vlasom je lemovaná dvoma typmi starostlivosti. Jedna je vyživujúca a druhá korekčná, ktoré sa navzájom dopĺňajú. Viac fľaštičiek samozrejme vystačí na dlhší čas používania a rozhodne nejde o neuvážené plytvanie. Ak chcete s niečím šetriť, potom je to voda a teplota, ktorú na vlasy použijete.

Slnko a chlórovaná voda sú v rebríčku nebezpečenstiev pre blond vlasy veľmi vysoko. Používajte preto klobúky, šatky, ochranu s SPF a ak idete do bazéna, nehanbite sa krásne blond kadere napchať pod kúpaciu čiapku. Ak sa vám čiapka nezdá ako sexi spôsob, vlasy si pred kúpaním v bazéne namočte do vody, ktorá nie je chlórovaná. Ak na to použijete ľadovcovú vodu Evian, budete už definitívne ako filmové hviezdy 🙂

Produkty

Potrebujete poradiť?

Napíšte našim odborníkom
MUDr. Alena Krugová
odborná konzultácia dentálnej starostlivosti
Dostupnosť v predajniach
Kliknutím na predajňu zistíte adresu a otváraciu dobu
Adresa
Telefón
Email
Google Maps Detail predajne