Čajovníkový olej – prírodný zázrak

PM
Tím Profimed
čítanie na 3 min
Zdieľať na
Liečivá sila prírody je preverená stáročiami. Jej moc sprevádza človeka odnepamäti a ako využiť jej dary, vedeli už dávni šamani. Zázračné účinky "tea tree oil" alebo "čajovníkového oleja" sú nám známe odpradávna a vďaka svojmu širokému využitiu je veľmi žiadaný a do objavenia antibiotík mal svoje nezastupiteľné miesto na celom svete.

Čajovníkový olej sa extrahuje z listov krovitého stromu kajeput striedavolistý a domovom tejto rastliny je Austrália. Do Európy sa čajovníkový olej rozšíril až v 19. storočí a v priebehu druhej svetovej vojny tvoril tento prírodný všeliek neoddeliteľnú súčasť vojenských lekárničiek

Liečivá sila čajovníka

Čajovníkový olej dokáže poskytnúť úľavu pri najrôznejších problémoch, má hojivé, protizápalové a antiseptické účinky. Možno ho aplikovať doslova od hlavy až po päty. Je vhodný na inhaláciu, kúpeľ i masáž. Uvoľní dýchacie cesty a urýchli hojenie. Je skvelý pri nádche aj kašli, zápale priedušiek a nosových dutín. Pomáha pri astme a mnohých virózach, vonné silice totiž dokážu prečistiť vzduch a ničia škodlivé baktérie. Rovnako dobre dokáže pri masáži alebo relaxačnom kúpeli uľaviť boľavým kĺbom či unaveným svalom. Olejček sa používa na bradavice či plesne na nohách, ošetrí menšie rany a odreniny.

V kozmetickom priemysle je veľmi obľúbenou ingredienciou. Pridáva sa do parfumov, vlasové prípravky s čajovníkom zabraňujú tvorbe lupín, mamičky ho určite poznajú ako super prevenciu proti všiam. Je hrdým bojovníkom s akné, lieči opary, afty, pomáha so zápalmi ďasien a pri paradentóze. Vďaka svojim silným protizápalovým účinkom je efektný pri vaginálnych infekciách a často je súčasťou produktov pre intímnu hygienu.

Čajovníkový olej pohlcuje pachy a pár kvapiek oleja v arómolampe dokáže perfektne osviežiť vzduch v miestnosti. Boli opísané aj jeho blahodarné účinky na ľudskú psychiku, preto sa v arómoterapii používa na zmiernenie pocitov úzkosti a strachu, na uvoľnenie a povzbudenie mysle. Profimed ponúka skvelé arómoterapeutické difuzéry od Tisserand a Fridababy, oba kombinujú elegantný dizajn, ultrazvukovú technológiu a ďalšie výhody.

Čajovníkový olej je prírodný zázrak, ktorý by mal byť súčasťou každej domácej lekárničky. Jeho všestranné využitie sa tu však zďaleka nekončí. Je vhodným prírodným repelentom, ale spoľahnúť sa naň môžeme dokonca aj pri upratovaní, pri čistení a dezinfekcii podláh, kúpeľní, riadu v umývačke, proti plesniam, na dezinfekciu bielizne (napr. detských plienok), ale aj na prevoňanie... pridaním pár kvapiek k prášku na pranie alebo do zásobníka na vodu na žehličke získa bielizeň príjemnú vôňu.

Tisserand

Profimed je distribútorom britskej arómoterapeutickej značky Tisserand, ktorá si počas svojej už takmer 30-ročnej existencie vybudovala povesť jedného z najkvalitnejších výrobcov prírodnej kozmetiky a dodávateľov najlepších esenciálnych olejov na svete. Organický esenciálny Tea tree olej od Tisserand patrí medzi špičkové produkty a prešiel náročným hodnotením podľa požiadaviek britskej organizácie Soil Association Certification, ktorá má jedny z najprísnejších požiadaviek na bio kozmetiku vôbec. Obľúbenosť čajovníkového oleja v Tisserand dokazuje aj 100% prírodný kozmetický rad plný sily vysokokvalitného a koncentrovaného čajovníka v spojení s upokojujúcim Aloe vera. Pokožke v núdzi poskytuje bezkonkurenčné výsledky.

Produkty

V predajniach
Ihneď v
Nie je na sklade
V predajniach
Ihneď v
V predajniach
Ihneď v

Potrebujete poradiť?

Napíšte našim odborníkom
MUDr. Alena Krugová
odborná konzultácia dentálnej starostlivosti
Dostupnosť v predajniach
Kliknutím na predajňu zistíte adresu a otváraciu dobu
Adresa
Telefón
Email
Google Maps Detail predajne